RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Удар по гордості: The Times розповіло про реальний ефект від видворення дипломатів Путіна з Британії

Видворення з понад двох десятків країн російських дипломатів підірве розвідувальні можливості Кремля і практично зруйнує "систему шпигунства КДБ", яка будувалася десятиліттями.

Про це пише The Times.

Ймовірно, сам президент РФ Володимир Путін спробує використовувати висилку дипломатів для формування образу ворога для росіян в особі Заходу.

Також в матеріалі наголошується, що найбільша висилка представників Кремля відбулася в 1971 році. Тоді британський уряд Едварда Хіта видворив 90 з 550 співробітників радянського посольства в Лондоні і закрив в'їзд до Сполученого Королівства 15 дипломатам через перебіжчика Олега Ляліна. Тоді СРСР вислав 18 британських дипломатів. А в 1985 році у відповідь на висилку з Лондона 25 дипломатів, така ж кількість британців покинула Москву.

Представники британських спецслужб розраховують, що видворення російських дипломатів "завдасть шкоди московській мережі шпигунів", а інші країни не захочуть приймати цих людей.

Автори матеріал припускають, що скоординована відповідь Заходу "покаже Москві, що спроби замаху за кордоном тягнуть за собою важкі наслідки, вона позбавить Росію корисного консульства в Америці, вона розтопче надію Путіна на те, що він може налаштувати західні країни один проти одного; він завдасть удар по гордості колишнього офіцера КДБ".

Також це відіб'ється на простих росіян, які тепер можуть зіткнутися з проблемами при в'їзді на Захід або спробі отримати візу. Крім того, скандал відіб'ється на бажаннях інвесторів приходити в РФ і поховає сподівання на розширення наукових, культурних і освітніх зв'язків.

Нагадаємо, 27 країн оголосили про висилку 151 російського дипломата у зв'язку з міжнародним скандалом, який розгорівся навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова влаштувала істерику через висилки російських дипломатів з низки країн, назвавши те, що відбувається провокацією Великої Британії.

Також читайте матеріал на "Апострофі" - Це новий етап, може дійти до світової війни: що значить видворення дипломатів РФ.