RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В ООН назвали головну загрозу для всього людства

В ООН не на жарт стурбовані напругою геополітичної обстановки в світі, в зв'язку з тим, що ядерні держави не перестають демонструвати свої військові арсенали і сприяють появі нової гонки ядерних озброєнь.

Про це заявила заступник генерального секретаря ООН, високий представник з питань роззброєння Ісумі Накаміцу на зустрічі з національними експертами в Женеві в понеділок, 23 квітня, передає Укрінформ.

"Геополітична обстановка погіршується. Деякі з найважливіших договорів і угод, що становлять основу нашої колективної безпеки, розмиваються. Все частіше чути риторику про необхідність і виправданість ядерної зброї", - сказала вона.

Крім того, Накаміцу висловила серйозне занепокоєння з приводу того, що "світ втратить надійних механізмів щодо обмеження ядерних арсеналів". На думку представника ООН, загроза навмисного або випадкового застосування ядерної зброї зростає.

"Ця загроза, що турбує все людство, не зникне до тих пір, поки будуть зберігатися національні арсенали такої зброї", - додала заступник генерального секретаря ООН.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що США замовили розробку надпотужної ракети для військових.