RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Трамп більше не здивує: в ЄС різко висловилися про можливе повернення Росії в G8

В Європейському союзі неоднозначно сприйняли заяву президента США Дональда Трампа про необхідність дозволити Росії брати участь у зустрічах "Великої вісімки" (G8).

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, за інформацією Reuters, у Франції пропозицію Трампа вважають "непослідовною", оскільки не так давно США прийняли санкції проти РФ.

"Варто нагадати, що останньою країною, яка ввела індивідуальні економічні санкції, були Сполучені Штати, так що ця пропозиція не виглядає послідовною", - повідомило джерело в Парижі.

У той же час, президент Європейської Ради Дональд Туск виступаючи на прес-конференції в Канаді перед початком саміту G7, заявив, що нинішній формат зустрічей не варто міняти.

"Про спекуляції про G6+1, G7-1 або G7+1. Залишимо формат G7 таким, яким він є. Це щасливе число, щонайменше в нашій культурі", - іронічно сказав він.

Він додав, що Росія виглядає "менш зацікавленою в цьому форматі, ніж наші інші партнери тут, в Канаді".

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також не погодився з тим, що існує необхідність залучати Росію назад в G8.

"Що стосується Росії, потрібно нагадати ряд принципів. Росія, згідно з нашим аналізом і переконаннями, порушила міжнародне право, анексувавши Крим і те, що вона зробила в східній Україні. Такий принцип", - зазначив він.

Крім того, за його словами, діалог з Росією ведеться і так.

"Щодо всього іншого, президент Трамп мене більше не здивує ніколи", - резюмував Юнкер.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підтримав заклик президента США Дональда Трампа дозволити Росії брати участь у зустрічах "Великої сімки" (G7).