RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В США дізналися про плани Трампа запропонувати Путіну важливу угоду

Під час запланованої зустрічі між президентами США і Росії Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, глава Білого дому збирається запропонувати укласти угоду по Сирії.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє американський телеканал CNN.

За даними журналістів, Трамп хоче запропонувати передати союзникам Кремля, сирійській урядовій армії, контроль над південно-західними районами Сирії вздовж йорданського кордону, які зараз контролює опозиція. Це рішення дозволить США якомога швидше "вийти" з Сирії.

Крім того, президент Сполучених Штатів пропонує створити "зони відчуження" на південному заході Сирії, що дозволить виключити прямі зіткнення опозиції з сирійською армією.

Відзначається, що такий варіант Трамп уже обговорював з королем Йорданії Абдуллою II, який відвідував Білий дім.

У той же час, представник Державного департаменту США заявила, що майбутня зустріч може дозволити знизити напруженість у відносинах двох країн.

"Президент вважає, що поліпшення відносин з Росією пішло б на користь і Америці, і Росії. Однак м'яч знаходиться на російській стороні поля, президент продовжить притягувати Росію до відповідальності за її шкідливу діяльність. Пріоритетом президента є забезпечення захисту американського народу і американських інтересів, в тому числі тих, що зачіпають наших союзників і партнерів ", - відзначили в Держдепартаменті.

Нагадаємо, про те, чого Україні чекати від майбутньої зустрічі президентів США і РФ, читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп схвилював всіх планами щодо Путіна: чого чекати Україні.