RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зустріч Трампа з Путіним: всі подробиці з Гельсінкі

У понеділок, 16 липня, в Гельсінкі відбулась зустріч президентів США Дональда Трампа і глави РФ Володимира Путіна. Саміт розпочався в президентському палаці із запізненням: літак Путіна прилетів з годинною затримкою. Проте Трамп теж забарився. Як відзначалося,.дана зустріч стосувалася наступних питань: будівництво "Північного потоку-2" на дні Балтійського моря з Росії до Німеччини, ситуація зі збройним конфліктом в Сирії, а також російська агресія на Донбасі.

"Апостроф" стежив за переговорами в режимі онлайн.

Читайте також: Зустріч Трампа і Путіна: три сценарії для України

Відео прес-конференції з Хельсінкі

Зазначимо, що це друга повноцінна зустріч Путіна і Трампа. У попередній раз президенти США і Росії зустрічалися рік тому в Гамбурзі на полях саміту G-20. Тоді в переговорах взяли участь держсекретар США Рекс Тіллерсон і глава МЗС РФ Сергій Лавров. Зустріч пройшла в закритому режимі і тривала понад дві години.

Тоді Путін і Трамп домовилися створити канал зв'язку Росія-США для вирішення ситуації в Україні. Крім того, в Німеччині президенти США і РФ обговорили ситуацію в Сирії, боротьбу з тероризмом та кіберзлочинністю, а також кібербезпеку.