RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Понад 100 українців сидять в тюрмах Греції через нелегалів

Правоохоронці Греції затримали більше сотні українських моряків через те, що їх змушували переправляти нелегальних мігрантів до Європи.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова в Facebook.

"Українці заполонили грецькі в'язниці. Наших громадян обманним шляхом запрошують працювати на круїзних лайнерах, яхтах, а натомість під примусом сили і загрозою смерті змушують переправляти через море "нелегалів" до Європи. Саме тому сотні українських моряків були затримані грецькими правоохоронними органами", - написала вона.

За словами Денисової, на таку роботу найчастіше наймають тих українців, у яких є фінансові труднощі.

"На таку нелегальну роботу злочинні угруповання вербують українців, у яких виникають фінансові труднощі. Морякам обіцяють офіційне працевлаштування, роботу за контрактом. Дуже швидко, буквально через кілька місяців, вони виявляються в грецьких в'язницях ... А хтось робить на цьому величезні гроші!" - пояснила вона.

За її словами, "в тюрмах порушуються права затриманих".

"Перекладачі, що надаються нашим громадянам, які не мають на достатньому рівні українською або російською мовами. Тобто повноцінно не надається правова допомога, тому що без належного перекладу затримані не можуть надати докази своєї невинності, поспілкуватися з адвокатом і дізнатися подробиці справи, в якому вони фігурують", - уточнила омбудсмен.

"Крім того, судом не враховуються пом'якшуючі обставини, які не беруться до уваги свідчення моряків, а умови їх утримання не відповідають Мінімальним стандартним правилам поводження з ув'язненими. Зокрема, за словами родичів моряків, вони знаходяться в жахливих умовах і їм відмовляють в лікуванні", - додала вона.

За інформацією, яка є у Денисової, в тюрмах Греції зараз знаходиться 161 українець. З них 112 осіб - за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про затримання в Греції 120 українців за перевезення нелегальних мігрантів.