RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Стало відомо про підготовку США важливого закону по боротьбі з гібридною агресією Росії

Новий законопроект Сенату США передбачає створення координаційного центру для боротьби з гібридними загрозами з боку Росії, а також спеціального фонду, кошти з якого підуть на фінансування протидії російському впливу.

Положення про формування цих структур міститься в тексті законопроекту про різке посилення американських санкцій щодо Росії, повідомляє УНН з посиланням на матеріали Конгресу США.

"Національний координаційний центр з вироблення відповіді на гібридні загрози, який повинен сконцентруватися переважно на погрози з боку влади Російської Федерації, повинен бути очолений високопосадовцями США", — йдеться в тексті законопроекту.

Згідно з документом, центр буде займатися координацією аналітичної роботи та реалізації політики на території США, пов’язаної з "боротьбою з дезінформацією і пропагандою", а також "кіберзагрозами і іншими нетрадиційними загрозами, включаючи (втручання в роботу) інфраструктури, державних установ, політичних організацій".

У тексті законопроекту також йдеться про створення фонду, спрямованого на боротьбу з "російським впливом", на який планується виділити 250 млн доларів на 2020 і 2021 роки. З тексту документа випливає, що коштами фонду будуть користуватися "країни Європи і Євразії, які Держдепартамент визначив як вразливих російському впливу". Відзначається, що частина з цих коштів буде виділена Україні, Грузії і Молдові.

Як повідомляв "Апостроф", розвідників Путіна звинуватили в США у втручанні у вибори.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ