RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Майже сто людей загинули через потужний землетрус на популярному курорті: опубліковано моторошні відео

Щонайменше 91 людина загинула і десятки постраждали в результаті сильного землетрусу на популярному курорті - острові Ломбок (Індонезія).

Про це повідомляє ВВС.

При цьому, не виключається, що число жертв може зрости. Землетрус магнітудою 7 викликало руйнування будівель і перебої в електропостачанні, він відчувався і на сусідньому Балі. Епіцентр останнього землетрусу знаходився недалеко від північного узбережжя Ломбока на глибині 10 км.

Відзначимо, тиждень тому в результаті іншого землетрусу на острові загинули не менше 16 осіб. Відзначимо, що Ломбок користується великою популярністю серед туристів завдяки хорошим пляжам і пішим маршрутам.

Геологи спочатку попередили про небезпеку цунамі. У кількох районах Матарама зафіксовані перебої в подачі електрики. Аеропорт на острові працює, незважаючи на незначні пошкодження.

Землетрус відчувався кілька секунд і на Балі, де люди вибігли з будинків. Пацієнти в лікарні Денпасар на Балі були евакуйовані з будівлі, лікарі продовжували лікувати їх на вулиці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше потужний землетрус магнітудою 7,2 стався в південному мексиканському штаті Оахака, в Мексиці.