RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Росія, США і Китай можуть випадково влаштувати ядерну війну: подробиці

Через застарілі системи виявлення пусків ракет Росія, США і Китай можуть випадково розв'язати ядерну війну.

Про це пише американське профільне аналітичне видання "National Interest".

Як пояснюють експерти, раніше системи управління світових держав, відповідальні за контроль і розвідку, відстежували виключно застосування ядерних балістичних ракет. Тепер же вони спостерігають і за пусками неядерної зброї.

Таким чином, ці системи можуть випадково сплутати використання ядерної і звичайної боєголовки, що призведе до удару у відповідь з боку потенційного супротивника.

Ще однією причиною початку "випадкової" ядерної війни може стати нестача спеціалізованих військових супутників, а також зняття з озброєння застарілих систем спостереження і зв'язку, таких як американський супутниковий зв'язок Milstar.

Також експерти припустили, що Вашингтон може розв'язати ядерну війну в разі атаки Росії на наземні або космічні засоби раннього виявлення США, які виступають "ядерним щитом".

Вирішити цю проблему, вважають аналітики, можна шляхом чіткого географічного розмежування ядерного і не ядерного озброєння. А також шляхом створення мережі супутників, які зможуть відстежувати ядерні ракети.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін назвав дві умови застосування Росією ядерної зброї - це напад за допомогою ядерної зброї або напад із застосуванням звичайних озброєнь РФ, але в тому випадку, якщо створюється загроза існуванню держави.