RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Telegram погодився видавати спецслужбам дані про користувачів: подробиці

Мессенджер Павла Дурова Telegram погодився видавати спецслужбам за рішенням суду дані користувачів, яких запідозрять у тероризмі.

Про це повідомляє видання "Медуза".

Telegram збирається передавати спецслужбам IP-адреси і номери телефонів підозрюваних. У компанії відзначили, що раніше ніколи не розкривали відомості про користувачів. Якщо це трапиться, то відповідна інформація буде представлена в каналі Transparency Reports в звіті, який публікується раз на півроку.

Але все ж, як наголосив глава міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков, месенджер не стане надавати листування і ключі для дешифрування повідомлень.

"Павло Дуров завжди говорив, що листування не буде надаватися ніякій владі ніяких країн", - сказав він.

У Роскомнагляді при цьому повідомили, що готові розблокувати Telegram, якщо месенджер виконає рішення суду і надасть ФСБ ключі шифрування.

В середині квітня в Росії заблокували Telegram за рішенням Таганського суду Москви. Це сталося після того, як месенджер відмовився передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

Виконуючи рішення суду, Роскомнадзор заблокував мільйони IP-адрес сторонніх сервісів, однак відомство не змогло повністю закрити доступ до Telegram.

Як повідомляв "Апостроф", 29 квітня в популярному месенджері Telegram відбулися збої по всьому світу.

Крім того, раніше Дуров виправдався за співпрацю Telegram зі спецслужбами.