RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Симптоми схожі на "Новачок": мережі обговорюють важкий стан здоров'я відомого учасника Pussy Riot

11 вересня ввечері учасник Pussy Riot, видавець "Медіазони" Петро Верзилов потрапив до лікарні у важкому стані.

Про це пише "Медуза".

Як повідомляє видання, Петра Верзилова доставили в токсикореанімаційне відділення міської клінічної лікарні імені Бахрушина в Сокольниках.

Відомо, що його мати увечері 12 вересня приїхала в лікарню, але її не пустили до сина. Їй також відмовилися повідомляти, в якому він стані - і який у нього попередній діагноз.

"Сказали (в лікарні, - Ред.), що жодної інформації не мають права розголошувати... Вони її відправили, грубо поводилися. Сказали, що пустити не можуть. Тикають в папірець про те, що не можуть розголошувати, поки хворий сам не підпише папір, а він без свідомості" - кажуть близькі Верзілова.

За словами його дівчини, учасниці гурту Вероніки Никульшиної, Верзілову стало погано незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа проти неї. О шостій годині вечора він ліг спати; коли через дві години Никульшина прийшла додому, він прокинувся і сказав, що починає втрачати зір.

"Коли приїхала швидка, він на всі питання відповідав, що " нічого не їв, не приймав ніяких речовини". Йому все швидше ставало гірше, у нього почалися судоми. По дорозі в машину швидкої у нього почався вже марення. <...> Він впав у такий напівсонний-напівбезпам'ятний стан, перестав реагувати на мене, пізнавати", - цитує видання Нікульшину.

Так само, за її словами, аналізи "нічого поганого начебто не показали", але близько першої години ночі Верзилова відвезли в токсикологічне відділення. Лікарі відмовляються повідомити їй, поставлений йому діагноз "отруєння", так як її "статус цивільної дружини ніяких прав не дає".

"Лікар тільки сказала, що стан важкий, динаміка позитивна, він став реагувати на ім'я", - розповіла вона.

У мережі бурхливо відреагували на стан Верзилова, порівнявши його з отруєнням в Солсбері.

Як повідомляв "Апостроф", 15 липня, під час ЧС-2018 активісти групи Pussy Riot, в тому числі і Верзилов, вибігли на поле, намагаючись зірвати фінальний матч Франції та Хорватії.