RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Тайфун "Мангхут" в Філіппінах: кількість жертв стихії збільшилася вдвічі

В результаті тайфуну "Мангхут", який пронісся Філіппінами, загинуло 28 осіб.

Про це повідомляє AP.

Як повідомляє місцева влада, основна причина загибелі людей - зсуви і обвали в гірських північних провінціях. Відзначається, що саме в таких місцях, а також в регіонах вирощування рису, пронісся "Мангхут".

Зараз негода наближається до густо населеним берегів Китаю і Гонконгу. Там вже оголосили найвищий рівень небезпеки і відселили близько півмільйона людей з семи міст.

Як повідомляє видання Rai News, "Мангхут" став найпотужнішим ураганом за минулий рік. Максимальна швидкість вітру в епіцентрі стихії сягала майже 300 кілометрів на годину. Синоптики тим часом попереджають: сильні дощі в регіоні, за якими пройшлася стихія, поки не припиняться. І можуть викликати нові зсуви, а отже - привести до нових смертей.

Нагадаємо, у зв'язку з наближенням тайфуну "Мангхут", тисячі жителів Півночі Філіппін були евакуйовані. Крім цього, закрили багато шкіл і підготували людей для участі в рятувальних операціях.

Як повідомляв "Апостроф", 5 вересня Японією пронісся потужний тайфун "Джебі", в результаті якого загинуло 11 людей і постраждало 160 громадян.