RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Росія знову звинуватила Україну в катастрофі Boeing MH-17 на Донбасі: подробиці

Російська Федерація вкотре звинуватила Україну в причетності до трагедії з Boeing МН-17 на Донбасі.

З "доказами" виступив на прес-конференції начальник головного ракетно-артилерійського управління Міноборони генерал-лейтенант Микола Паршин.

"Ракета, якою був збитий Boeing, була поставлена на Україну з Долгопрудного, де її зробили в 1986 році, ракету відправили в в/ч 20152. Зараз це 223-й зенітний ракетний полк України", - заявили в міноборони Росії.

У Міноборони РФ також заявили, що міжнародне розслідування, яке визначило причетність Росії, нібито базувалося на сфальсифікованому відео з російським "Буком". Нібито "Бук" просто вставили в відео і місцями він навіть їде задом.

Документ, який нібито доводить, що ракета була українською.

Нагадаємо, раніше Міжнародна слідча група офіційно підтвердила, що MH17 був збитий з російського зенітного ракетного комплексу "Бук", який був доставлений з конвоєм в супроводі бійців регулярних військ РФ.

Також слідчі групи Bellingcat встановили, що нагляд за постачанням та транспортуванням "Бука" здійснював офіцер ГРУ Росії Олег Іванніков з позивним "Оріон".

Раніше уряд Нідерландів заявив, що не бачить підстав для притягнення України до відповідальності за крах в 2014 році малайзійського Boeing-777 MH17 в небі над Донбасом.

Як повідомляв "Апостроф", країни Євросоюзу і Північноатлантичного Альянсу закликали Росію взяти на себе взяти на себе відповідальність за падіння літака Boeing MH17, який зазнав катастрофи над Донбасом у 2014 році.