RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Шпигун із Держдуми: в одній з європейських країн затримали росіянина

У Норвегії за підозрою у веденні незаконної розвідувальної діяльності затриманий 51-річний громадянин Росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на норвезьку поліцію.

Росіянина затримали в п'ятницю ввечері в аеропорту Осло.

Крім того, що затриманому 51 рік, нічого більше про його особу не повідомляється.

За словами адвоката, росіянин "заявляє, що не розуміє, чому його підозрюють і що все це пов'язано з якимось непорозумінням".

Суд заарештував громадянина Росії в суботу. Про суть справи нічого не повідомляється.

У публікації Reuters йдеться, що громадянина Росії "будуть утримувати два тижні" через ризик знищення деяких доказів. Чи складає два тижні термін арешту, неясно. Які докази маються на увазі і чому їм загрожує знищення, не уточнюється.

Агентство наводить лише ще одну деталь - затриманий відвідав семінар по впровадженню цифрових технологій. Захід проводився в четвер у стортингу (парламенті) Норвегії Європейським центром парламентських досліджень та документації. У ньому брали участь 79 співробітників парламентських апаратів з 34 країн. Можна припустити, що затриманий працює в апараті Держдуми або Ради Федерації.

У посольстві Росії в Осло підтвердили факт затримання росіянина. "Вважаємо, що затримання і подальший арешт носять надуманий характер і вчинені під безглуздим приводом, - заявили в дипмісії. - Забезпечуємо консульське сприяння та захист прав і інтересів нашого громадянина".

Як повідомляв "Апостроф", російська служба військової розвідки піддала серії кібератак життєво важливу інфраструктуру в Великобританії.