RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Десантників Путіна виявили в ще одній країні: що відомо

Російська Федерація в останні кілька місяців перекидала до Лівії бійців елітних десантних підрозділів.

Про це пише The Sun.

Повідомляється, що російських десантників перекидали в східну Лівію з підмосковних військових частин. Російська присутність в цій африканській країні пов'язана з нафтогазовими інтересами. Союзником Росії в країні є голова Лівійської національної армії маршал Халіфа Хафтар.

Зазначається, що Кремль підтримує Хафтара і постачає його військам важке озброєння.

"У східній Лівії вже перебувають офіцери військової розвідки і підрозділи спецназу РФ, які прибули туди для навчання і забезпечення каналу зв'язку. Також в прибережних містах Тобрук і Бенгазі розташовані дві російські військові бази, які діють під прикриттям приватної військової компанії "Вагнера", - сказано в повідомленні.

Як пише видання, британські спецслужби також повідомили прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей, що Росія направляє до Лівії війська. За їхніми даними, Москва "хоче перетворити Лівію в нову Сирію" і взяти під контроль найбільший маршрут нелегальної міграції в Європу.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці серпня стало відомо про масштабне збільшення кількості кораблів військово-морського флоту Росії в Середземному морі, біля берегів Сирії.