RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Звинувачують у педофілії: Папа Римський позбавив сану двох єпископів

Папа Франциск позбавив духовного сану двох чилійських єпископів, звинувачених у сексуальному насильстві над неповнолітніми.

Про це повідомляє АР.

"Отець Франциск у суботу позбавив сану ще двох чилійських єпископів, обвинувачених у сексуальному насильстві над неповнолітніми", - йдеться у повідомленні.

Щоб продемонструвати свою прозору політику щодо глобальної кризи сексуального насильства у церкві, понтифік публічно пояснив, чому позбавив єпископів Франсіско Хосе Коксу та Ікіке Марко Антоніо сану.

Дії Папи Римського пов'язані зі скандалом у католицькій церкві Чилі у зв'язку зі звинуваченнями проти майже 80 місцевих священиків у сексуальних домаганнях щодо неповнолітніх.

Відомо, що в серпні 2018 року в Чилі було відкрито 119 справ про злочини на сексуальному ґрунті, підозрюваними в яких проходять священнослужителі та інші пов'язані з церквою люди.

Як повідомляв "Апостроф", 26 серпня Папа Римський Франциск під час візиту до Ірландії просив вибачення за "гріхи, скандал і зраду", яким піддалися жертви сексуального насильства з боку католицького духовенства.