RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Главный враг Путина вышел на свободу после двойного ареста: первые фото и видео

14 жовтня російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу після 20 діб арешту.

Про це повідомляє видання "Дождь".

До цього він провів в спецприймальнику ще 30 діб, після чого був знову затриманий і заарештований.

Нагадаємо, Симоновський районний суд Москви заарештував Навального 24 вересня - в день його звільнення після 30 діб арешту за акцію в рамках "Страйку виборців". Політика затримали біля спецприймальника і склали на нього протокол за ч. 4 ст. 20.2 КоАП (дія або бездіяльність при проведенні мітингу, які спричинили шкоду здоров'ю людини або майна).

Навального звинуватили в публікації анонса акції проти пенсійної реформи, твіти та відеоролика від 24 серпня. За версією поліції, заклики Навального привели до масової акції 9 вересня в центрі Москви. Мітинг переріс у хід, в результаті якого дії групи громадян "спричинили перешкоди руху пішоходів, а також заподіяння шкоди здоров'ю", в тому числі поліцейським.

На думку самого Навального, на нього планують завести нову кримінальну справу. Він також просив суддю перенести засідання, оскільки його адвокати не могли приїхати в суд, однак в задоволенні клопотання йому відмовили.

Як повідомляв "Апостроф", 11 вересня глава Росгвардії, колишній охоронець Володимира Путіна, Віктор Золотов виклав на YouTube відеозвернення до відомого опозиціонера Олексія Навального, в якому викликав його на дуель і пообіцяв зробити з нього котлету.