RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Російські винищувачі влаштували провокації під час навчань НАТО в Арктиці: деталі

Російські винищувачі і кораблі намагаються влаштувати провокації на військових навчаннях Нідерландів і Великобританії за Полярним колом.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Керівник операцій Нідерландського корпусу морської піхоти генерал Джефф Мак Мутрі описав напруги, які спостерігаються у Норвегії, як частину "холодної війни 3.0", в ході якої Росія спирається на комбінацію демонстрації військової сили і застосування технологій, щоб підірвати західні уряди", - йдеться в повідомленні .

За словами керівника операцій Корпусу морської піхоти Нідерландів генерала Джеффа Мак Мутрі, кожен раз, коли проходять спільні навчання, "зростає інтерес російських військово-морських кораблів".

"Наприклад, коли ми проводимо маневри в рамках нашої програми протиракетної оборони, то спостерігаємо більше російських кораблів, ніж зазвичай. І вони наближаються до нас ближче, ніж в минулі десятиліття, вони чітко хочуть, щоб їх присутність проглядалася", - уточнив він.

Крім того, спостерігається ще одна тривожна тенденція: російські бойові літаки все ближче підлітають, "можна сказати, в провокаційній манері", до британських і нідерландськи кораблів "тільки для того, щоб продемонструвати свою присутність".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії розбився винищувач МіГ-31.