RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Рай скасовується: у Кремлі уточнили ядерну страшилку Путіна

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков роз'яснив, що мав на увазі президент РФ Володимир Путін заявляючи, що в разі ядерної війни, росіяни як мученики потраплять в рай.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Йшлося переважно не так про рай і не про те, хто куди потрапить. Йшлося - і це головне, і багато хто це пропустив, - що на доктринальному рівні Росія не залишає за собою право превентивного удару", - пояснив Пєсков.

Він також заявив, що Росія не збирається завдавати ударів першою.

"Ми не вважаємо за можливе наносити першими удар. Але у нас є дві умови. Все це говорив іншими, більш ємними словами президент. У нас в доктрині записано, що якщо - варіант 1 - на нас нападуть з використанням ядерної зброї, і - варіант 2 - нападуть так, що саме існування нашої держави буде під загрозою, то Росія залишає за собою право використання ядерної зброї", - сказав прес-секретар Путіна.

Ще він підкреслив нібито слова Путіна, що Росія "ніколи ні на кого не нападає першою".

"Тобто ми ніколи ні на кого не нападаємо першими, ось що сказав президент. Але якщо на нас нападуть, то ось тоді всі потраплять - хто в пекло, хто в рай. Ось що було головне, тут дуже важливо це зрозуміти, а решта - це все алегорія", - підсумував Пєсков.

Як повідомляв "Апостроф", заяви президента Росії Володимира Путіна про ядерну війну Захід повинен сприймати як наближення кінця авторитарного режиму в Росії, прискорюючи його посиленням санкцій.