RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Путіна викрили у брехні про "російському" Севастополі: реакція соцмереж

22 жовтня президент Росії Володимир Путін на зустрічі з мером Москви Сергієм Собяніним заявив, що "Севастополь юридично завжди був в складі Росії".

В мережі бурхливо відреагували на відверту брехню президента РФ.

Як відомо, тодішня Кримська область була передана в 1954 році від РРФСР до УРСР указом Президії Верховної Ради СРСР за згодою верховних органів влади обох республік. У тому ж році Верховна Рада СРСР затвердила це рішення законом, яким вніс зміни про приналежність Криму Українській РСР до Конституції СРСР. Також в 1954 році Верховна Рада Української РСР вилучив з конституції республіки згадку про Кримську область. Таким чином, перераховані Путіним законодавчі вимоги, зокрема, твердження Верховними Радами СРСР і РРФСР, були, всупереч його твердженням, виконані.

Президія Верховної Ради Української РСР ще в 1948 році прийняла рішення вивести Севастополь зі складу Кримської області як місто республіканського підпорядкування. Але це так і не було затверджено належним чином рішеннями Верховної Ради Української РСР і змінами до Конституції РРФСР, де Севастополь залишився частиною Кримської області. Таким чином, місто було передано УРСР в 1954 році разом зі всією Кримською областю, як вона була визначена в Конституції РРФСР.

Так, статус Севастополя був остаточно закріплений в нових конституціях радянських республік в 1978 році: він був вказаний як місто республіканського підпорядкування в Конституції УРСР і відсутній в переліку таких міст в Конституції РРФСР.

"Путін нахабно збрехав, заявивши, що "Севастополь юридично завжди був в складі РФ, бо місто республіканського підпорядкування не могло передаватися з Кримської обл "Севастополь став містом республіканського підпорядкування аж 1978 р, і прописали це в Конституції УРСР, а не в Конституції РРФСР!", - пишуть "ІнфоВійська України".

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін заявив, що в разі ядерної війни, росіяни як мученики потраплять в рай.