RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Путінські пранкери влаштували масову провокацію в США проти України

Російські пранкери влаштували масову атаку американських політиків через Голодомор в Україні. Дзвінки йшли від імені посла України у США Валерія Чалого.

Про це він розповів на зустрічі з українськими журналістами у Вашингтоні.

"Буквально вчора нібито від мого імені і нібито за дорученням президента України надійшло звернення до майже всім губернаторам - запит на телефонну розмову", - розповів він.

Частина губернаторів, за словами Чалого, дали згоду на переговори з людиною, яка видавала себе за посла. Частина переговорів відбулася до того, як посольство дізналося про цю проблему. Це дозволило посольству дізнатися про тематику, яка цікавила пранкерів, і про хід розмови.

Ця людина говорить, що є дві підстави для розмови. Одна - економічне співробітництво та туризм, і друга тема - по Голодомору.

І після вступу і загальних фраз про економіку, нібито нагадує про своє прохання визнання Голодомору геноцидом на рівні штату та повідомляє, що тема нібито вже не актуальна.

"Очевидно реальна тема - це Голодомор", - додав посол.

За його словами, посольство повідомило всім губернаторам про небезпеку фейковий дзвінків, після чого атака переключилася на мерів і конгресменів

За словами посла, ініціаторами цих фейковий переговорів є "добре відомі російські пранкери", які вже чинили низку провокацій проти України в США, в тому числі - розігравши міністра енергетики Ріка Перрі. Як відомо, цей розіграш здійснили в 2017 році пранкери з РФ, відомі як Вован і Лексус.

Як повідомляв "Апостроф", Україна оголосила персонами нон-грата російських пранкерів Володимира Кузнєцова і Олексія Столярова (Вован і Лексус).