RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У десятці: українська армія опинилася серед найсильніших

Українська армія за військовою потужністю зайняла 29 місце світового рейтингу, а серед найбільших армій Європи вона опинилася в десятці.

Про це повідомляє проект Global Firepower, який досліджував військову потужність армій різних країн. А видання Business Insider створило список 25 найбільших військ Європи.

Перше місце за потужністю займають Сполучені Штати Америки. Другу позицію привласнили армії Росії, яка також лідирує в європейському рейтингу.

Третя ступінь у великому списку країн належить Китаю. Далі за рейтингом: Індія, Франція, Великобританія, Південна Корея, Японія, Туреччина і Німеччина.

У європейській десятці після Росії друге місце зайняла Франція. Потім йде Великобританія, а за нею: Туреччина, Німеччина, Італія, Іспанія, Польща, Греція і Україна.

Білорусь в світовому рейтингу на 41 позиції, а в європейському - 17-а. Грузія в рейтингу країн на 82 місці.

Експерти для складання рейтингу проаналізували 55 критерій. Увагу сфокусували більше на різноманітності зброї, ніж на її кількості, а ядерні запаси взагалі не враховували при ранжируванні. Також враховувалася фінансова стабільність країн.

Як повідомляв "Апостроф", відеоролик про службу в Збройних силах України увійшов до рейтингу кращих в світі, зайнявши друге місце.