RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У мережі вичислили слід Кремля в масових протестах у Франції

Проросійські Twitter-акаунти розповсюджували неправдиву інформацію про події у Франції та протести "жовтих жилетів" намагаючись зруйнувати репутацію президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на Альянс забезпечення демократії, підрозділ Німецького Фонду Маршала США, яке стежить за прокремлівськими Twitter-акаунтами та іншою прокремлівською діяльністю.

Як зазначають у матеріалі, серед 600 облікових записів Twitter, які, як відомо, поширюють погляди Кремля, найпопулярнішим хештегом зараз є #giletsjaunes, французька назва для протестів "жовтих жилетів".

"Акаунти, які аналізує Альянс, як правило, публікують новини із США і Великої Британії. Але в останні тижні вони активно висвітлюють протести у Франції. Цей показник свідчить про те, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту", - розповів експерт Альянсу Брет Шафер.

Переважно поширювали інформацію, що начебто французька поліція перебуває на межі заколоту і готова підтримати протести. Але Шафер підкреслює, що такі заяви не підтверджуються фактами, а активність ботів нагадує інші кампанії з поширення дезінформації.

Повідомляється також, що переважна більшість посилань ведуть на новини російських медіа - Russia Today, Spurnik та німецьке агентство Ruptly. RT, за словами Шафера, навіть про 12 постраждалих журналістів, які нібито постраждали, висвітлюючи події у Франції.

Як повідомляв "Апостроф", у Парижі під час акції протесту "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо, біля Тріумфальної арки з'явився напис "Maidan 2018".