RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Скажений пес" Трампа йде у відставку

Наприкінці січня 2019-го року йде у відставку міністр оборони США Джим Меттіс.

Про це повідомляє "Голос Америки".

У відповідному листі до Дональда Трампа він заявив, що президент США має право на міністра оборони, який більше погоджується з ним у питаннях щодо стратегічних партнерів Америки та її конкурентів.

Сам президент США у Twitter також заявив про майбутню відставку Меттіса.

"Генерал Джим Меттіс подасть у почесну відставку наприкінці лютого, прослуживши на посаді міністра оборони в моїй Адміністрації протягом останніх 2 років. Під час його перебування на посаді було досягнуто значного прогресу у закупівелях нового військового обладання. Генерал Меттіс дуже допоміг тому, що наші союзники та інші країни стали фінансувати належну їм частку військових забов'язань. Нового міністра оборони буде оголошено незабаром. Я дуже дякую Джиму за його службу", - заявив Трамп.

Напередодні президент США повідомив про вивід американських військових із Сирії. Дане рішення виявилось непередбачуваним для багатьох американських законодавців, хоча окремі представники Демократичної партії голосно привітали його. У ЗМІ рішення описали, як експромт Трампа.

Сам міністр оборони США Джим Меттіс у листі до Трампа не згадав рішення щодо Сирії. Не відомо, чи воно вплинуло на його рішення.

Меттіс відзначив, що пишається прогресом досягнутим під час його перебування на посаді, але озвучив стриману критику в бік президента США.

Як відомо, Меттіс отримав прізвисько "Скажений пес" в ході битви за іракське місто Ель-Фаллуджа в 2004 році. Він тоді командував однією з чотирьох ударних бригад морської піхоти.

Як повідомляв "Апостроф", Сполучені Штати Америки почали виведення армійського контингенту з Сирії і оголосили про новий етап в боротьбі проти "Ісламської держави".