RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

​Цунамі в Індонезії: з'явилися свіжі дані про загиблих і зниклих безвісти

Кількість загиблих і зниклих безвісти 23 грудняу наслідок руйнівного цунамі, яке налетіло на узбережжя Зондської протоки на заході Індонезії, викликане виверженням вулкану Кракатау, зросла до 373 осіб.

Про це в понеділок, 24 грудня, повідомили у службі з надзвичайних ситуацій Індонезії, передає DW.

За даними її представників, ще 1,5 тисячі потерпілих отримали травми різного ступеня тяжкості. Крім того, досі вважаються зниклими безвісти 128 людей.

Більшість загиблих, стверджують у службі, - індонезійські відпочивальники. Роботу рятувальників ускладнює те, що багато місць залишалися важкодоступними через повалені дерева та уламки будівель, що перекривають дороги та вулиці. За даними служби, унаслідок стихійного лиха зруйновано понад 700 будівель. Близько 12 тисяч місцевих мешканців були евакуйовані в безпечніші райони. Режим підвищеної небезпеки через можливі повторні катаклізми подовжено ще на один день - до 27 грудня, передає агентство Reuters.

Перших жертв природного лиха вже поховали. В Південному Лаупунгу 16 жертв цунамі були поховані в братській могилі, повідомили місцеві військові.

Нагадаємо, цунамі сталося 22 грудня біля берегів Зондської протоки, що розділяє острови Ява і Суматра. За даними індонезійського агентства метеорології, кліматології і геофізики, причиною цунамі могло стати виверження вулкана Анак-Кракатау і викликаний ним підводний зсув. Найбільше від природного лиха постраждали жителі округу Пандегланг.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні в результаті землетрусу і цунамі в Індонезії загинулощонайменше 832 особи.