RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​ФСБ підтверджує теракт: стала відома правда про вибух будинку в Росії

ФСБ РФ не відкидає версію про теракт в зв'язку з вибухом житлового будинку в Магнітогорську (Росія), внаслідок чого загинуло близько 40 мешканців.

Про це повідомляє Znak.com, посилаючись на джерело в силовому середовищі.

За інформацією видання, напередодні НП квартиру на третьому поверсі під'їзду № 7 в будинку на Карла Маркса, 164 зняв самотній чоловік (імовірно, виходець з країн Середньої Азії), а вже о 6:08 ранку 31 грудня стався сам вибух.

Перевіряючи всі можливі версії, силовики спочатку озвучили, що рвонув побутовий газ. Але, переглянувши камери спостереження, помітили підозрілого чоловіка. Незабаром було встановлено, що він може бути причетний до екстремістської діяльності.

Екстрено перевіривши об'єкти з масовим перебуванням людей в місті на камерах ТЦ "Континент" було помічено підозрілого чоловіка, зовні схожого на безпритульного, який 1 січня оглядав урни біля ТЦ. З однієї з урн чоловік щось дістав і пішов. Після затримання людини з відео, виявилося, що пристрій, витягнутий із урни - стільниковий телефон з приєднаними до нього проводами і об'єктом, схожим на саморобний вибуховий пристрій.

"Бомж вирішив вкрасти телефон і якимось чином примудрився обірвати дроти так, що фактично знешкодив вибухівку. В результаті вона не спрацювала", - стверджує джерело сайту.

Відразу ж по знайденому телефону, який і повинен був привести в дію бомбу в урні, спецслужби розгорнули спецоперацію.

В результаті силовики недалеко від ТЦ "Континент" вийшли на приватну "Газель", в ній виявилися кілька чоловіків. При затриманні вони почали відстрілюватися, в результаті трьох було вбито, а сама машина вибухнула. Попередньо, в авто у злочинців також була вибухівка з вражаючими елементами: гільзами. За непідтвердженою інформацією, вона і вибухнула.

Четвертому підозрюваному вдалося втекти. Поки немає даних, чи був він поруч з "Газеллю" або знімав квартиру у будинку, який вибухнув. Але є дані про те, що в ніч на 2 січня в місті було розгорнуто масштабну операцію по його затриманню. Через це, можливо, люди спостерігали ОМОН і кінологів в будинках на Леніна 91 і 91/1.

Четвертого підозрюваного вбили під час затримання на зйомній квартирі тільки вдень 2 січня, повідомило джерело. Про результати огляду його квартири нічого невідомо.

Неофіційно відомо, що силовики все-таки пов'язують всі події, але поки не дали їм будь-якої правової оцінки. Всю картину відновлює ГСУ СК Росії. Оперативний супровід надає УФСБ по Челябінській області.

Джерела видання в ФСБ Росії в Москві при цьому підтверджують версію про теракт.

Як повідомляв "Апостроф", вранці, 3 січня, рятувальники знайшли під завалами на місці вибуху будинку в Магнітогорську (Росія) тіло ще однієї загиблої дитини.