RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Глава РПЦ заявив про шкоду інтернету і гаджетів: в мережі сміються

У мережі з гумором обговорюють заяву московського патріарха Кирила про негативну дію гаджетів і інтернету на людину.

Про це написали російські ЗМІ.

"Звичайно, це дуже небезпечно для людини, це дегуманізація людської особистості. Адже ми стаємо людьми, ми розвиваємо людські якості з особистого спілкування, ми обмінюємося думками, ми обмінюємося почуттями. А все це багатство замінюється обміном інформацією через електронні пристрої, з усіма наслідками, що випливають з цього наслідками", - заявив він.

За словами патріарха, кожен раз, використовуючи ту чи іншу електронний пристрій, користувач може "передати конфіденційну інформацію, навіть не усвідомлюючи цього".

"Всякий раз, коли ви користуєтеся гаджетом, хочете ви цього чи не хочете, включаєте ви геолокацію або не включати, хтось може точно знати де ви знаходитеся, точно знати, чим ви цікавитеся, точно знати, чого ви побоюєтеся. Тому всесвітня мережа гаджетів дає можливість здійснювати вселенський контроль над людським родом", - зазначив Кирило.

У мережі піднялася хвиля сарказму з цього приводу.

"Уявив собі Гундева, виконуючого Chris Rea - Road to Hell (1989) - до речі, там побільше критики сучасного суспільства, ніж в посланнях начальника РПЦ", "Це він про залежність від церкви і конкретно РПЦ? Так і до амонітскої єресі можна добалакатися. Богослужіння на дому. Нуль доходів. Нуль брюликів. Нуль яхт. Кирило на трамваї. Духовне життя. "Не вкради". Клас", "дегуманізація особистості? Залишатися вільними? Це Кирило, той самий, що "світський гуманізм не враховує фактору спотвореної природи людини... схильності до гріха... вживання свободи на зло"? Бач, як його томосом-то... Схоже, до людинопоклоніння один крок залишився", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", через вручення Україні Вселенським патріархом томосу, в Росії заявили про анафему Варфоломію.