RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Венесуелі тисячі людей вийшли на революцію проти Мадуро: подробиці і фото

У столиці Венесуели Каракасі в середу, 23 січня, почалися протести проти президента Ніколаса Мадуро, участь в яких взяли тисячі людей.

Про це повідомляє The New York Times.

Причиною протестів стало те, що опозиція не визнала результати виборів, в результаті яких Мадуро був знову обраний главою держави.

Протестуючі скандують: "Свобода, свобода!" За словами одного з активістів, економічна криза в країні став нестерпним: "Сьогодні нам всім потрібно врятувати нашу батьківщину".

Тим часом опозиційна Національна асамблея визнала свого лідера Хуан Гуайдо виконуючим обов'язки президента Венесуели, а Мадуро - узурпатором.

Свою підтримку Гуайдо вже висловив президент США Дональд Трамп, визнавши його легітимним главою Венесуели. Також повноваження Гуайдо визнав генсек Організації американських держав Луїс Альмагро. Також про визнання нового президента заявили Канада, Бразилія, Аргентина, Парагвай, Колумбія, Перу, Еквадор, Коста-Ріка і Гватемала. Разом з тим Мексика поки не поспішає з "відставкою" Мадуро. Аналогічно до Мексики вчинила й Росія.

У свою чергу сам Мадуро заявив, що США намагаються провести переворот в країні. Він також заявив, що розриває дипвідносини з США.

Крім цього дивізійний генерал збройних сил Венесуели Хесус Альберто Мілано Мендоса закликав армію перейти на сторону народу.

Протести проти президента охопили Венесуелу ще в 2017 році, проте були придушені силовими структурами. Тепер же опозиція сподівається, що силовики все ж стануть на сторону громадян і допоможуть домогтися відставки Мадуро.

Як повідомляв "Апостроф", під час масових протестів у французькій столиці Парижі поліція затримала вже понад 950 учасників акції.

Раніше повідомлялося, що лідера протестної акції "жовтих жилетів" Жюльєна Террі затримали в Парижі. Також було відомо про затримання 548 осіб і про те, що 272 учасника акції взято під варту.

В Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників акції "жовтих жилетів", які намагалися пройти до палацу президента.

Також відомо, що в Парижі під час акції протесту "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо, біля Тріумфальної арки з'явився напис "Maidan 2018".

За матеріалами Обозреватель, Meduza