RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​Було безліч помилок: лікар відверто висловився про реанімацію Децла

Порятунок репера Децла (Кирила Тлумацького) під час зупинки серця лікарями швидкої допомоги був скоріш за все формальним, бо медики розуміли, що його вже не врятувати.

Про це анонімно повідомив фельдшер швидкої допомоги, подивившись відео з медиками, які намагалися реанімувати співака, передають російські ЗМІ.

Лікар зауважив безліч помилок з боку колег і назвав реанімацію музиканта формальною.

За його словами, в гортань співака не було введено трубку для направлення кисню в легені, кардіомонітор або дефібрилятор не було підключено. Як зазначив медик, його колеги розуміли, що з моменту зупинки серця Децла пройшло занадто багато часу - вже через чотири-шість хвилин в корі головного мозку відбуваються незворотні процеси, а швидка прибула приблизно через 20 хвилин.

"Складається враження, що бригада швидкої розуміла, в якому стані знаходиться потерпілий, що шансів немає, тому реанімація проводилася формально", - заявив лікар.

Крім того, лікарі робили паузи в ході серцево-легеневої реанімації, тоді як інтервали в подібних ситуаціях не повинні доходити до шести-семи секунд. Співрозмовник видання додав, що необхідно встановити причину смерті Децла. За його словами, зупинка серця - це наслідок, а причини можуть бути різні, включаючи тромб.

Як повідомляв "Апостроф", концертний директор Павло Беленець заявив, що в смерті російського виконавця Кирила Тлумацького, відомого під псевдонімом Децл, який помер після концерту в Іжевську (Росія), наркотики не винні.