RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У США лікарям вдалося оживити вмерзлу в кригу кішку: опубліковано фото

В американському штаті Монтана від смерті врятували кішку, яка замерзла настільки, що буквально була покрита шматками льоду.

Про це повідомляє ВВС.

Господарі виявили свою кішку на прізвисько Флаффі (Пушинка) в снігу, вся її шерсть була покрита шматками льоду. На вулиці в цей час було близько -12 градусів за Цельсієм.

Коли тварину доставили в ветеринарну клініку, температура її тіла була настільки низькою, що її було неможливо виміряти. Також лікарі не могли провести внутрішньовенне вливання.

Однак через кілька днів клініка опублікувала фото врятованої кішки.

Ветеринари використовували кілька різних методів, щоб підняти температуру тіла тварини: відігрівали теплою водою, феном, теплими рушниками. В результаті її помістили в обігріваючуся псарню.

Лікар каже, що за 24 роки практики не бачив нічого подібного - кішка була майже вся покрита шматками льоду. Температура її тіла була нижче 32 градусів за Цельсієм, тоді як нормальна температура тіла тварини вище, ніж у людини - 37-39 градусів.

У клініці нагадали, що якщо тварина замерзає до такої міри, що не подає ознак життя, головне якомога швидше почати її відігрівати, але важливо робити це поступово, інакше можна погіршити ситуацію.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві врятували від смерті потерпіле від браконьєрів лисенятко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ