RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українців попередили про нововведення безвіза з ЄС

ЄС впроваджує глобальну електронну систему безпеки, яка дозволятиме попередню онлайн реєстрацію громадян, що планують відвідати європейську країну за умовами безвізового режиму.

Про це повідомляє Державна міграційна служба.

"Нововведення торкнеться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію та Україну. Кожен, хто планує відвідувати ЄС, повинен буде раз на три роки пройти онлайн-реєстрацію у системі ETIAS. Реєстрація буде платною, строк її дії складатиме 3 роки (незалежно від кількості подорожей), а її вартість складе всього 7 євро (для осіб, молодших за 18 років реєстрація буде безкоштовною). Очікується, що процедура реєстрації не буде складнішою за онлайн реєстрацію на авіарейс", - йдеться у повідомленні.

згідно з інформацією, головною перевагою нововведення є те, що особа заздалегідь дізнається про можливі ускладнення із в'їздом до ЄС – наприклад через порушення європейських міграційних правил, які особа скоїла раніше. Тобто відмов безпосередньо на кордоні стане набагато менше.

В ДМС також нагадали, що нові правила набудуть чинності у 2021 році, до цього часу режим поїздок до ЄС залишатиметься незмінним.

Як повідомляв "Апостроф", Президент Петро Порошенко підписав зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО.