RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​Страшна зброя Путіна виявилася провалом: визнали навіть в Росії

Російський ядерний підводний безпілотник "Посейдон" може бути виявлений американською субмариною в режимі шумопеленгування на "досить великій відстані".

Про це повідомляє російське видання "Військово-промисловий кур'єр".

За словами заступника президента Російської академії ракетних і артилерійських наук (РАРАН) з інформаційної політики доктора військових наук Костянтина Сівкова, океан може як різко збільшити дальність виявлення шумливою мети, так і скоротити.

"Торпеда, що йде на великій глибині, може виявитися прикритої глибоководним шаром стрибка, який працює як екран, що відображає звукові коливання. І тоді дальність виявлення торпеди впаде до кількох кілометрів, хоч би як сильно вона не шуміла", - продовжує заступник президента РАРАН.

На його думку, швидше за все, "Посейдон" практично не виробляє інфразвукових коливань, а створювані безпілотником ультразвукові шуми згасають, поширившись всього на кілька кілометрів.

У коментарях до публікації капітан 3-го рангу запасу Максим Климов зауважив, що переміщення "Посейдона" на глибині в один кілометр створює "ідеальні умови його виявлення на увазі знаходження поблизу осі глибинного (гідростатичного) ПЗК (підводний звуковий канал)", а також засумнівався в відсутності инфразвукового спектра у підводного безпілотника.

Термоклин відрізняється різкою зміною в вертикальному напрямку температури, солоності, щільності і швидкості звуку в порівнянні з сусідніми горизонтальними шарами морської води. Дане явище забезпечує існування ПЗК, який практично не залишають поширюються всередині нього звукові хвилі, оскільки їх поширення відбувається в сторону середовища з меншою швидкістю звуку (осі ПЗК). Глибина осі ПЗК зазвичай зростає зі зменшенням географічної широти місцевості, зокрема, становить 200-500 метрів в помірних широтах і 1000-2000 метрів - в тропічних.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін оголосив про створення в Росії нової гіперзвукової ракети, призначеної для знищення морських і наземних цілей.