RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​З'явилося перше відео з величезного лайнера, що зазнало аварії біля берегів Норвегії

З'явилося перше відео аварії круїзного корабля Viking Sky компанії Viking Ocean Cruises, яка сталася 23 березня поблизу західного узбережжя Норвегії.

Відповідні відео опубліковані в You Tube.

На борту лайнера перебували 1300 пасажирів. Як повідомляє Reuters, у судна компанії Viking Ocean Cruises, яка є частиною групи Viking Cruises, заснованої норвезьким мільярдером Торстейн Хагеном, сталася поломка двигуна.

Морська рятувальна служба отримала сигнал про порятунок, який надходив з корабля.

У поліції зазначили, що рятувальники проведуть евакуацію з борта корабля 1300 пасажирів на найближчий час. Вертольоти і рятувальні судна вже направлені на місце аварії для евакуації пасажирів на сушу.

На даний момент, з круїзного лайнера вдалося евакуювати близько 260 осіб. Більше тисячі досі залишаються на судні. Відомо, що постраждало дев'ять пасажирів, їх уже евакуювали і доставили до лікарень.

За інформацією російських ЗМІ, на борту норвезького корабля знаходяться четверо громадян Росії. Всі вони - члени екіпажу.

На відеокадрах, зроблених пасажирами ще в світлий час доби, що з'явилися в соціальних мережах, видно, що на судні дуже сильна хитавиця. Лайнер різко крениться вправо і вліво, меблі та інші незакріплені предмети їздять від одного борта до іншого. Зверху падають елементи декоративного стелі. В іншому ролику пасажири в рятувальних жилетах очікують евакуації, а під ногами у них хлюпається вода.

Як повідомляв "Апостроф", в Іраку було оголошено триденний траур після того, як близько 100 осіб, в основному жінки і діти, загинули в результаті аварії порома на річці в Мосулі, на півночі країни.