RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Опублікований рейтинг найкрасивіших банкнот світу: фото

Міжнародне співтовариство банкнот (IBNS) визначило черговий список найкрасивіших банкнот світу за підсумками 2018 року, оцінювалися художні достоїнства купюр, їх системи безпеки і захисту від підробок, а також зручність в користуванні.

Про це повідомляється в офіційному прес-релізі IBNS Banknote of the Year.

Перше місце в рейтингу зайняла купюра в 10 канадських доларів Банку Канади. У списку достоїнств банкноти відзначалися і художнє виконання портрета "ікони соціальної справедливості" Віоли Десмонд, і зручний горизонтальний формат і новітні технологічні стандарти, які не дозволяють легко підробити купюру.

Друге місце зайняла купюра в 200 швейцарських франків. Перевагами цієї банкноти були названі збалансоване оформлення в кольорах, графічні елементи, що відсилають до великих відкриттів людства і голографічна система захисту від підробок за допомогою смуг.

Третє місце у норвезьких 500 крон. Тут було відзначено художнє оформлення та анімовані зображення хвиль та вітру в якості захисту від підробок.

На четвертому місці розташували 100 російських рублів, випущених до чемпіонату світу з футболу-2018. Відзначається стилізація графічних елементів купюри і відсилання до спортивних подій, проте системи захисту у купюри немає.

П'яте місце - 40 доларів Соломонових островів. Тут відзначено ефектне мінімалістичне виконання, практично в одному кольорі. Купюра також без систем захисту.

У розширеному списку номінантів були такі банкноти: австралійські 50 доларів, 20 багамських доларів, 50 китайських юанів, 50 тисяч вірменських драм, 50 песо з Аргентини, 200 добра з Сан Томе, 1000 гонконзьких доларів, 500 мексиканських песо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одному з магазинів Харкова покупцеві дали здачу фальшивою купюрою в 50 гривень з позначкою "Національний банк Уругваю".