RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

США і Росія посварилися через Венесуелу: військова операція можлива

Держсекретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не змогли прийти до компромісу в питанні протестної Венесуели, обсипав погрозами один одного.

Про це повідомляють американські і російські ЗМІ.

Так, Помпео заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа готова вжити військові дії, щоб перешкодити кризі в Венесуелі.

"Але президент (Трамп - прим. ред.) ясно дав зрозуміти, що настане момент - і в кінцевому підсумку ... він повинен буде прийняти це рішення - він готовий зробити це, якщо це те, що потрібно", - заявив Помпео про можливість військової операції.

У свою чергу Сергій Лавров в ході телефонної розмови з держсекретарем США Майком Помпео відпарирував тим, що агресивні кроки Вашингтона щодо Венесуели матимуть "найважчі наслідки".

"З російського боку було підкреслено, що втручання Вашингтона у внутрішні справи суверенної держави, погрози на адресу його керівництва - грубе порушення міжнародного права", - сказав він.

Детальніше про майбутнє Венесуели, читайте в матеріалі "Апострофа": Переворот в Венесуелі: яке майбутнє чекає країну, і при чому тут Росія.