RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Перші дані з "чорних ящиків" літака, що розбився Superjet: в чому причина трагедії

Спровокувати катастрофу літака SSJ-100 в "Шереметьєво" міг стрибок напруги при попаданні в грозовий фронт, а також невиправдані дії пілотів.

Про це повідомило російському виданню "Інтерфакс" джерело знайоме з ходом розслідування.

За його словами, перші дані з параметричного і мовного самописців літака вже скопійовані і аналізуються.

"Виходячи з отриманих даних, після зльоту літак потрапив в грозовий фронт, який пілоти спробували обійти. Одночасно, ймовірно, в генераторі відбувся стрибок напруги, за яким послідувала серія відмов систем літака", - сказало джерело.

Потім екіпаж запросив повернення на аеродром вильоту і приступив до вимушеної посадки.

"Однак логіку окремих дій пілотів поки зрозуміти не вдається. Так, при підході до смуги літак почав провалюватися під глісаду, а екіпаж став з невстановленої причини збільшувати швидкість. В результаті вони приземлилися ближче до середини смуги з підвищеною швидкістю", - сказало джерело.

Відомо, що Кримінальну справу за статтею 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох або більше осіб) розслідує Головне управління з розслідування особливо важливих справ СК Росії.

Основні версії, які розглядає слідство - недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів і осіб, які проводили технічний огляд борту, несправність повітряного судна і несприятливі метеоумови.

Обидва "чорні ящики" аварійного літака знайдені і передані фахівцям Міждержавного авіаційного комітету (МАК) для розшифровки.

Як повідомляв "Апостроф", пасажир літака SSJ-100 Олег Молчанов, який виходив останнім з палаючого лайнера, розповів подробиці того, що відбувалося всередині.