RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Американці розлучили закоханих, які живуть на різних континентах

24-річному британцеві Ісаакові Роблетту назавжди заборонили в'їзд до США через повідомлення, яке він написав своїй дівчині.

Про це повідомляє Mirror.

Ісаак збирався приїхати до Каміли Іглесія на три літні місяці, аби відзначити річницю їх знайомства. Чоловік написав жінці СМС з текстом "I am moving to you" – "Я збираюся приїхати до тебе", яке спецслужби, скоріше за все, прочитали як "переїхати" – і вирішили, що Ісаак хоче влаштуватися нелегалом.

Він збирався провести три місяці за правилами ESTA (Electronic System for Travel Authorization). За цією програмою британцям видають спеціальний паспорт - він коштує $14 і дозволяє відвідувати Штати протягом 2 років періодами по 90 днів.

Після прильоту держслужбовці вилучили у Ісаака телефон і побачили там повідомлення. В них британець переконував кохану, що не збирається її кидати і не ігнорує її.

"Я не знаю, що примусило тебе так почуватися. Певно, ти геть зовсім забула, що я збираюся приїхати до тебе за кілька місяців", - написав Ісаак.

Побачивши це повідомлення, прикордонники посадили чоловіка у кімнату без вікон на 1,5 години, потім на добу до в'язниці, а потім депортували, назавжди заборонивши в'їзд до США.

"Вони проглянули повністю мій телефон, усі мої повідомлення і знайшли "I am moving to you" і сказали, що цього досить, аби не пустити мене", - скаржиться європеєць. Це просто фігура мовлення. "Я не міг сказати "побачитися", якщо мова йшла про три місяці", - стверджує він.

"Я майже плакав, ледь стримував сльози. Один офіцер сказав мені: будь мужиком, припиняй це діло", - пригадує британець. Він підозрює, що прикордонники сміялися з його листування і відпускали жарти "нижче поясу". Наступного дня чоловік переговорив із представниками посольства, заплатив £700 ($892) за квиток на літак і повернувся додому.

Представники британського Міністерства закордонних справ та Співдружності зв'язалися із американськими колегами для вирішення цього питання.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп представив свій план міграційної реформи, який передбачає скасування лотереї Green Card.