RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

США пронеслися величезні торнадо: страшні відео стихії та її наслідків

Більш ніж 30 торнадо, які вирували останні два дні в центральній частині США, пошкодили будинки в Оклахомі, зруйнували трибуни іподрому в Міссурі і за короткий час затопили регіон водою. Через негоду в Міссурі загинуло двоє людей.

Про це повідомляє The Washington Post.

Патрік Марш, метеоролог-координатор попереджень Центру прогнозування штормів при Національній адміністрації океанічних і атмосферних досліджень, заявив, що очевидці повідомили про 26 торнадо в понеділок і ще шість у вівторок. Один, близько Талса, був шириною в милю (1,61 км) з вітрами в діапазоні від 111 миль на годину (179 км/ч) до 135 миль на годину (217 км/ч).

Вранці вівторка в результаті торнадо біля міжнародного аеропорту Талса постраждала одна людина і було пошкоджено близько десятка будинків. Аеропорт був неушкоджений, але пасажири були переміщені в укриття приблизно на 30 хвилин, і кілька рейсів були затримані.

Прес-секретар Управління з надзвичайних ситуацій в Талса, Кім Маклеод, сказала, що екіпажі врятували людину, яку придавило деревом. В Арканзасі екіпажі працювали у вівторок вдень, щоб звільнити жінку, привалену деревом внаслідок сильного вітру.

На автостраді Lucas Oil Speedway в графстві Хікорі, штат Міссурі в понеділок через страшний шторм поранення отримало семеро осіб, четверо з яких було доставлено в лікарні. Трибуну спідвею також було зруйновано.

У другій половині дня у вівторок негода завдала значних руйнувань у парку диких тварин в південній частині штату Міссурі. Директор Управління з надзвичайних ситуацій округу Вебстер Том Сіммонс сказав, що будівлі були пошкоджені в Сафарі диких тварин недалеко від Страффорда, але повідомлень про поранення людей чи тварин не надходило.

Внаслідок ДТП через сильний дощ загинули двоє людей біля Спрінгфілда, штат Міссурі.

У Міссурі також врятували дівчину, яка була зметена з затопленої дороги біля Джопліна в понеділок і застрягла. Постраждала провела так майже всю ніч, поки мешканці прилеглих будинків не почули її крик. У неї виявлені незначні травми.

Повінь також було проблемою в Оклахомі, де Департамент транспорту Оклахоми закрив межштатной автомагістраль 40 в Ель-Рено, приблизно в 25 милях (40 кілометрах) на захід від Оклахома-Сіті, через високу води. Національна служба погоди повідомляє, що з понеділка випало до 5 дюймів (13 сантиметрів) дощу. В Ель-Рено і Стилуотер, де проживає Університет штату Оклахома, приблизно в 55 милях (88 кілометрах) на північний схід від Оклахома-Сіті, рятувальники врятували людей з їхніх будинків.

Як повідомляв "Апостроф", 21 травня на сході Польщі пронісся руйнівний торнадо, внаслідок якого принаймні загинула одна людина.