RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Генерал США дав Зеленському три поради, як тримати оборону у війні з Кремлем

Колишній командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес назвав три найважливіші кроки, які має зробити президент Володимир Зеленський, щоб більш ефективно протистояти російській агресії.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Перший пункт - реформа оборонної системи.

"Треба, щоб люди були впевнені у судовій системі, у банківській, правоохоронній системах. Новий президент України має скористатися тим сильним мандатом, який він отримав, і побороти корупцію – це найперше. Володимир Зеленський – нова людина у політиці. Але я сподіваюся, що він може підібрати сильних радників і міністрів, а також отримати серйозну підтримку в Раді. Я сподіваюся, що Зеленський виявиться сильним політиком і зможе дати відсіч проросійським силам в Україні", - сказав Годжес.

"Друге - він повинен підтримувати міцну армію, аби Збройні сили могли захистити українські території. Найголовніше – це переконатися, що промисловість забезпечує армію необхідним обладнанням в потрібний час і в потрібному місці. Це відповідальність міністерства оборони. Україні потрібна допомога в тренуванні військово-морських сил, бо вони мають стратегічне значення. Командувач знаходиться в Одесі, але він має бути у Києві і допомагати формуванню стратегії. ВМС важливі, тому що Росія зацікавлена в Україні через Чорне море. Азов, Керч, Крим, Одеса – ось що турбує Росію, це те, що їй необхідно. І щоб захистити суверенітет України, треба покращити її становище на Чорному морі. І навчання ВМС можуть цьому сприяти", - заявив генерал.

Він зазначив, що зараз Україна намагається відновити військово-морські сили.

"Петро Порошенко був сильним лідером, але він мав вкладати ресурси, аби відновити цей рід військ. І звісно треба співпрацювати з США, Румунією, Болгарією, Грузією, Британією із військовими інших країн у Чорному морі", - сказав Годжес.

Третім пунктом він назвав необхідність підтримки Зеленським зв'язку з міжнародними партнерами, зокрема США та Польщею.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Беном Годжесом: Що приготував Путін для України - американський генерал назвав головні загрози.