RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 березня

Всі новини

У Грузії почалася "революція" через витівку російського депутата: фото, відео і подробиці

У грузинських містах люди вийшли на протест після виступу депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова в парламенті Грузії.

Про це повідомляє видання "Медуза".

Так, Гаврилов відкрив в парламенті засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я. У цей момент він сидів у кріслі спікера парламенту і говорив російською мовою. Виступ Гаврилова перервали опозиційні депутати, котрі зажадали, щоб російська делегація покинула парламент.

"Після зриву засідання російські депутати перемістилися в готель в центрі Тбілісі, біля якого почалася акція протесту. Коли Гаврилов та інші делегати виходили з готелю, активісти облили їх водою. Російські депутати виїхали з готелю під охороною, вони вже покинули Грузію", - йдеться в повідомленні. Також відзначають, що акції проходять і в місті Батумі.

В мережі повідомляють, що опозиція в Грузії разом з мітингувальниками приступила до штурму будівлі Парламенту.

Грузинські депутати після того, що сталося зажадали відправити у відставку главу парламенту Іраклія Кобахідзе, а також провести дострокові вибори. Сесію Асамблеї православ'я достроково закрили.

Нагадаємо, опозиція Грузії заявила 17 червня, що депутат Держдуми Сергій Гаврилов раніше відвідував Абхазію, яку офіційний Тбілісі вважає окупованою територією, а також "брав участь у війні проти Грузії". Сам Гаврилов у відповідь сказав, що "ніколи не брав участі в будь-яких діях на території Абхазії".

Дивіться трансляцію зі столиці Грузії

Що відбувається у Грузії

- Кількість постраждалих перевищила 50. Влада повідомляє, що постраждали 38 правоохоронців і 14 протестуючих.

- Спецназу вдалося відігнати людей від будівлі парламенту. Тих, хто залишився на площі, обстрілюють шашками зі сльозогінним газом. Є підозра, що влада ухвалила рішення розігнати протестуючих за ніч.

- Поліція продовжує атакувати людей сльозогінним газом. За офіційними даними постраждали 16 людей.

Фото - On.ge/соцмережі

- За деякими даними постраждалі є як серед протестуючих, так і серед правоохоронців. Мова йде нібито про десятки постраждалих.

- Поліція застосувала гумові кулі проти учасників протесту. Кілька людей отримали незначні поранення. Також відбулася невелика сутичка між протестувальниками і спецназом. Станом на 23:17 за Києвом ситуація заспокоїлася.

- На деякий час поліції вдалося відігнати людей від будівлі парламенту. Однак уже через кілька хвилин вони повернулися назад. Повідомляється, що на місце протестів прибули машини швидкої. Деяким людям знадобилася допомога лікарів.

- Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників. Частина людей розбіглася, однак найактивніші учасники протесту залишаються на місці. Повідомляється також, що поліція нібито почала стріляти у повітря.

- Ось як виглядає площа перед парламентом за станом на 22:50 за Києвом. Поки все більш-менш спокійно.

- Прем'єр Грузії Мамука Бахтадзе прибув до будівлі парламенту, де зійшлися учасники протесту і правоохоронці.

Тим часом, Михайло Саакашвілі закликав поліцію перейти на сторону народу.

Поліція, незважаючи на протистояння з людьми, принесла протестувальникам воду.

- біля будівлі парламенту в Тбілісі спалили прапор Росії і "передали привіт" Україні.

- в грузинських соцмережах знову нагадують, що Росія окупувала Грузію.

- за деякими даними, спецназ, який перебуває біля будівлі парламенту, добровільно віддає свої щити і кийки людям. "Трофеї" складають в купу посеред натовпу.

"Люди вихоплюють поліцейських з поліцейського кордону по одному, забирають щити і шоломи, і відправляють під оплески назад", - пише активіст Микола Левшіц.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали, як в Грузії "доносять" правду російським туристам про президента РФ Володимира Путіна.