RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Смертельну повінь у Росії зняли на відео з дрона

У мережі з'явилося моторошне відео повені в Іркутській області (Росія), зняте за допомогою дрона.

Відповідні кадри опубліковані на YouTube каналі Ruptly.

Відомо, що зараз в Іркутській області діє режим надзвичайної ситуації, більше тисячі людей евакуйовано. П'ятеро людей загинуло, доля іще двох невідома. Понад 350 людей постраждало, 97 із них було госпіталізовано.

Ліві притоки Ангари вийшли з берегів. У п'яти районах Іркутської області підтоплено понад чотири тисячі будинків, в яких живуть близько десяти тисяч чоловік. Майже 27 тисяч людей залишилося без електрики. Паводок зруйнував 15 автомобільних мостів, затоплена ділянка федеральної траси "Сибір".

Особливо напружена ситуація склалася в місті Тулун (населення - 41 тисяча). Річка Ія, що вийшла з берегів, прорвала дамбу. Затоплено близько 900 будинків, в яких мешкає близько 1700 чоловік.

За даними видання "Сибирь.Реалии", багато жителів постраждалих районів говорять, що про загрозу затоплення їх ніхто не попередив, рятувальники МНС в перші дні повені відмовлялися евакуювати постраждалих, а місцева влада стверджували, що все під контролем.

Як повідомляв "Апостроф", 29 червня в Росії в Іркутській області масштабна повінь підтопила понад 4 тисячі будинків і забрала життя п'яти людей.