RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Грецію накрив смертельний шторм з блискавками: в мережі діляться моторошними відео і фото

У ніч на 11 липня в Греції на півострові Халкідікі потужний шторм призвів до загибелі шести людей.

Про це повідомляє телеканал НТВ в Telegram.

"Найсильніший шторм цієї ночі вбив двох росіян в Греції - чоловіка і його 2-річного сина. З усією сім'єю вони відпочивали на півострові Халкідікі, який опинився у владі негоди. Біля стін готелю на них впало дерево. Крім росіян, загинули двоє туристів з Чехії і двоє з Румунії", - йдеться в повідомленні.

У той же час в місцевому медичному центрі повідомили, що після шторму до них звернулося близько 70 осіб, в основному з переломами.

За даними місцевого видання Keep Talking Greece, серед загиблих туристів двоє дітей. Зокрема, двоє чехів знаходилися в машині, яку знесло потоком води. На жінку і 8-річного хлопчика, громадян Румунії, обвалився дах будівлі. Також в результаті негоди отримали травми понад 100 осіб.

Влада Халкідікі оголосила в регіоні надзвичайний стан. Близько 140 рятувальників ліквідовують наслідки стихійного лиха.

Відзначають, що зазвичай погода в Греції влітку дуже суха і сонячна. Тому безліч туристів вибирають для відпустки саме цю країну. Метеоролог Клеарксос Марусакіс описав погодні умови як "надзвичайно незвичайні" для цієї пори року.

Як повідомляв "Апостроф", 27 червня внаслідок негоди серйозно постраждали ряд міст і сіл Угорщини, де шквальний вітер зривав дахи будинків і валив дерева.