RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В тисячу разів небезпечніше за Чорнобиль: розкрито дані по ще одному місцю з підвищеною радіацією

На Маршаллових островах рівень радіації в багато разів сильніше, ніж в Чорнобилі і на японській Фукусімі.

Про це йдеться у відповідному дослідженні Національної академії наук США, передає The Sun.

Саме на цих островах з 1946 по 1958 роки проводилися масштабні ядерні випробування. На даний момент там найвищий рівень радіації на планеті.

Так, про рівень радіації стало відомо після того, як вчені з Колумбійського університету взяли проби ґрунту на чотирьох незаселених атолах і виявили, що концентрація радіоактивних ізотопів у ґрунті значно вище, ніж на території ЧАЕС і біля Фукусіми. Зокрема, концентрація плутонію на Бікіні було зафіксовано в 1000 разів вище, ніж на Чорнобильській АЕС. Також гамма-випромінювання було виявлено на островах Енджебі і Наен.

Нагадаємо, в період з 1946 по 1958 рік США провели не менше 67 випробувань ядерної зброї на кількох атолах. Відомо, що в той період велику частину місцевої флори і фауни було знищено, а замість корінних рослин було посаджено плантації кокосової пальми і хлібного дерева. У 1954 році один з атолів було повністю знищено випробуванням першої водневої бомби "Браво". Вибух за своєю потужністю перевищив вибух в Хіросімі в 1000 разів, а опади потім випали на всі сусідні острови.

Республіка Маршаллові острови розташована в Тихому океані, між Гаваями і Філіппінами. Загальна площа суші становить 181 км. На ній проживає не менше 57 тисяч осіб.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Білорусі була побудована атомна електростанція, яка вкрай близька окремими елементами своєї конструкції до Чорнобильської АЕС.

Також стало відомо, як зараз виглядають самі радіоактивні місця Чорнобильської зони.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ