RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відома українка виявилася в епіцентрі рекордної спеки в Європі: фото

Українська співачка і письменниця Ірена Карпа розповіла про неймовірній спеці в Парижі, і поділилася підтверджуючими фото.

Відповідний знімок співачка опублікувала на своїй сторінці в соцмережі.

Так, аномальна спека в Західній Європі в четвер досягла нового піку, в декількох країнах був перевищений температурні рекорди.

У Парижі термометри 25 липня показували до 42,6 градуса, повідомила національна служба погоди Meteo France. Це найвища температура, коли-небудь зафіксована у французькій столиці, причому рекорд оновлювався двічі в день. Попередній максимум 40,4 градуса датировался 1947 роком.

Згідно з інформацією DPA, Німеччина зафіксувала найвищу температуру в історії спостережень: в місті Лінген на північному заході країни температура досягла 42,6 градусів за Цельсієм.

Бельгія також зафіксувала температурний рекорд - 40,7 градуса в невеликому західному селі Бейтс.

У Нідерландах вперше з моменту початку ведення записів температура досягла вище 40 градусів - 40,7 градусів зафіксована в Хіллз-Рієн в південній провінції Північний Брабант.

Великобританія також очікувала зафіксувати найвищу температуру за весь час прогнозами до 39 градусів, але в кінці кінців вона піднялася до 38,1 градуса. Це друга найвища температура, зафіксована в липні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптик попереджала, що на Європу насувається пекельна спека до 41 градуса.