RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

У Гонконзі поліція влаштувала бійню, відкривши вогонь по протестуючим: фото і відео

У понеділок, 5 серпня, під час акцій протесту в Гонконзі поліція стріляла в учасників мітингу гумовими кулями.

Про це повідомляє SCMP News.

Правоохоронці під час демонстрацій затримали 148 осіб - 95 чоловіків і 53 жінки віком від 13 до 63 років. Силовики підтвердили, що для розгону демонстрантів застосували сльозогінний газ. Крім того, вони здійснили приблизно 150 пострілів гумовими кулями по учасниках акцій протесту.

Напередодні на акції відбулися зіткнення між поліцією і учасниками мітингу. Люди перекрили вхід ряду станцій метро, а також оголосили загальний страйк.

Також відзначають, що влада Китаю перекинула в місто Шеньчжень, яке розташоване на кордоні з Гонконгом, армію і техніку.

Нагадаємо, масові протести почалися в Гонконзі на початку червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних в скоєнні злочинів на материкову частину Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилися від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Москві поліція влаштувала масові побиття і затримання учасників протесту, які вийшли на мітинг проти влади РФ.