RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

NASA показало вражаюче відео урагану "Доріан" з космосу

Американське аерокосмічне агентство NASA опублікувало відеозапис, як виглядає ураган "Доріан" з космосу.

Відео було викладено на каналі NASA в YouTube.

Так, була зафіксована величезна біла воронка, яка розтягнулася на сотні миль.

У підпису до відео було вказано попередження про небезпеку для місць, куди рухається ураган. Також було відзначено, що "Доріан" буде найнебезпечнішим в історії Багамських островів.

"Камери за межами МКС відобразили 1 вересня ураган Доріан з висоти 260 миль в 12:16 за Східним часом, коли він спалахнув над Атлантичним океаном над північними Багамськими островами. Буря, яка рухається в західному напрямку зі стійкими вітрами зі швидкістю 180 миль на годину, є небезпечним ураганом 5 категорії, що несе найсильніші вітри в історії північно-західних Багамських островів. Очікується катастрофічної шкоди островам Абакос і Гранд Багама. Прогнозується, що Доріан підійде до східного узбережжя Флориди, перш ніж в кінці цього тижня відправиться на південно-східне узбережжя США ", - відзначили в NASA.

Також були опубліковані відеоролики з ураганом "Доріан", зняті американськими військовими. У ролику показаний підліт до епіцентру стихії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ряді штатів США ввели режим надзвичайної ситуації четвертої категорії через наближення урагану "Доріан". У Флориді, Джорджії, Північній і Південній Кароліні прийнято рішення про евакуацію жителів. Також в окремих містах місцева влада запровадила комендантську годину і заборонила продаж алкоголю.