RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Сотні затриманих і безліч жертв: з'явилися моторошні кадри масових заворушень в Чилі

У столиці Чилі, Сантьяго, тривають масштабні заворушення, викликані підвищенням плати за проїзд в метро.

Про це повідомляє DW.

В ході протестів загинули щонайменше три людини. 600 осіб було затримано, 147 людей постраждали, 31 з них - правоохоронці.

Демонстранти атакують станції метро і підпалили, в тому числі, штабквартиру італійської енергетичної компанії Enel.

1 / 1
photo
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Президент Чилі Себастьян Піньєра в зв'язку з масовими протестами 19 жовтня скасував підвищення плати на проїзд в громадському транспорті, яке і стало причиною початку протестів. Раніше він оголосив про введення надзвичайного стану. Військові ввели в Сантьяго комендантську годину.

Відзначається, що нинішня хвиля протестів - наймасштабніша за багато років в Чилі, яка вважається однією з найстабільніших країн Латинської Америки. У Чилі - найвищий дохід на душу населення в Латинській Америці. У той же час серед населення Чилі посилюється невдоволення через зростання цін на медобслуговування і продовольство, низьких пенсій та соціального розшарування суспільства.

Як раніше повідомляв "Апостроф", масштабні протести і заворушення відбуваються також і в Європі. Зокрема, правоохоронці та пожежники в Барселоні почали зачищати центр міста від протестуючих і підпалених ними барикад.