RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Африці виявили руїни стародавнього храму: цікаві подробиці і фото

В Ефіопії археологи знайшли стародавню християнську базиліку, яка датується 4 століттям нашої ери.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Fox News.

Церква була знайдена в старовинному місті Бета-Самата. Вона була побудована за часів, коли християнство стало офіційною релігією імперії Аксумітів.

"Ранні базиліки в Ефіопії були ключовими місцями християнського поклоніння, а місцевість в Бета-Самат є однією з перших в Аксумітському царстві. Її побудували після того, як цар Езана прийняв християнство в середині четвертого століття нашої ери", - йдеться в повідомленні.

У базиліці і навколо неї було виявлено безліч світських і релігійних артефактів. У тому числі були знайдені хрести, печатки і статуетки тварин. Також археологи звернули увагу на золотий перстень, який вказує на римський вплив.

"Імперія Аксума була однією з найвпливовіших древніх цивілізацій у світі, але вона залишається однією з найменш відомих і вивчених", - заявив Майкл Харроуер, доцент кафедри археології з університету Джона Хопкінса.

"Розкопки Бета-Самат допомагають заповнити важливі прогалини в нашому розумінні давньої доаксумітської і Аксумітської цивілізацій", - додав він.

Місто Бета-Самат було побудовано приблизно в 750 році до нашої ери, жителі покинули його через 1000 років, близько 650 року після народження Ісуса Христа.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Омані археологи виявили гробницю залізного віку з древнім унікальним єгипетським амулетом.