RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Взяли штурмом будівлю "влади": Абхазію сколихнула хвиля протестів, відео

У місті Сухумі на території невизнаної Абхазії протестувальники взяли штурмом будівлю "адміністрації", де працювала місцева "влада".

Про це повідомляється на каналі Life Shot в Telegram.

Так, відзначається, що учасники протесту в ході мітингу винесли двері і вікна в будівлі. У масових акціях беруть участь кілька сотень людей.

Один з ініціаторів мітингу розповів журналістам, що акція пов'язана з арештом у справі про вбивство невідомими відвідувачів ресторану в центрі міста в листопаді. Тоді затримали в тому числі і співробітника охорони "президента" Абхазії.

У той же час, в російському посольстві в Абхазії представили свою версію подій. Вони зв'язали мітинг з судовим процесом проти лідерів місцевої опозиції. Також, згідно із заявою з посольства, небезпеки для туристів немає.

"Тригером подій став судовий розгляд за касаційною скаргою екс-кандидата в президенти опозиційної партії "Амцахара". Історія затягується, з урахуванням, що до цього було кілька засідань з нульовим результатом для опозиції. Було чергове засідання, мабуть у опозиції закінчується терпіння і люди висловлюють невдоволення. Що стосується безпеки для туристів, які там в Абхазії, зараз не сезон, відповідно там туристів майже немає", - заявили російські дипломати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Росії Володимир Путін показав грузинським журналістам, що не планує виводити російські війська з окупованої частини Грузії - Абхазії.