RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

​Заражених коронавірусом може бути в рази більше: нові цифри і онлайн-карта

Дослідники відзначають, що кількість заражених коронавірусом в Ухані (Китай) може досягати 130 тисяч чоловік, також понад 250 людей померли.

Про це повідомляє CNN.

Використовуючи математичні моделі, автори підрахували, що кількість постраждалих коливається від 37 304 до 130 330.

"Показники можуть бути значно вище кількості підтверджених випадків, оскільки не всі заражені звертаються за медичною допомогою", - говорить співавтор дослідження Габріель Леуна.

Також, за словами дослідників, показники можуть різнитися через часовий проміжок між зараженням, появою симптомів і лабораторно підтвердженими результатами.

Автори відзначають, що через відсутність "детальної хронології звернень пацієнтів з передбачуваними або підтвердженими симптомами коронавіруса, справжні масштаби епідемії і її пандемічний потенціал залишаються незрозумілими".

За одними даними, кількість загиблих в результаті зараження коронавірусом в Китаї досягла 258 осіб за останню добу. Однак згідно з інформацією на мапі, померли 259 людей.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні незабаром розроблять власну тест-систему для діагностики на зараження смертельним коронавірусом, який поширюється по всьому світу з Китаю.